Új ízek bevezetése üveges bébiételekkel

vegetables-1104166

Sok édesanyának gondot okoz, ha a hozzátáplálás során egy-egy új íz bevezetésekor éppen nem tud hozzájutni a bevezetendő gyümölcshöz vagy zöldséghez. Amennyiben nincs idénye valaminek – például sárgarépa – akkor egyes szakemberek nem is javasolják annak bolti megvásárlását, mert nagy valószínűséggel primőr áru. Néhány zöldségféle esetében nagyon ügyelni kell azok elkészítésére, hogy biztos ne maradjon vegyszer maradvány rajta vagy benne, például cékla. Ezekben az esetekben kapóra jön, hogy az üveges bébiételek bármikor megvásárolhatóak, de joggal merül fel a kérdés az anyukákban, hogy azokkal hogyan vezessenek be új ízeket, mire figyeljenek.

Olvasd tovább →

Az üveges bébiételek fajtái

kupakok

Amikor legelőször elküldtem a férjem üveges bébiételt vásárolni egy előre megírt listával, kétségbeesetten hívott a boltból, hogy ő végignézte a kínálatot, de nem talált olyat, amire szó szerint gyümölcsdesszert van írva, csak olyat, hogy bébidesszert vagy gyümölcskészítmény. Jót mosolyogtam a történteken, ugyanakkor belegondoltam, hogy ahány gyártó annyi féle elnevezés és elsőre nem mindegyik egyértelmű, hogy mit is takar.
Az alábbiakban összeszedtem a leggyakoribb megnevezéseket, illetve, hogy azok jellemzően mit tartalmaznak, milyen állagúak.

Olvasd tovább →

Stresszmentes Karácsonyt az anyáknak is

christmas-celebration-1742565_1280

Tavaly az ünnepek alatt elutaztunk a nagyszülőkhöz. Az anyósom többfogásos menüsort főzött hat felnőttre, köztük apósomnak vegetáriánus ételeket, így nem volt lelkem arra kérni, hogy a 2 hónapja hozzátáplált unokának is főzzön külön. Azt találtam ki, hogy a kislányom üveges bébiételeket fog kapni abban a pár napban. Mondanom se kell, a 3. napra már komoly lelkiismeret furdalásom volt.

Olvasd tovább →

Halas kérdés

fish

Sok édesanya teszi fel a kérdést, hogy mikortól adhat halat a babájának? Tibay Rózsa gyermek-dietetikus véleménye alapján 1 éves kor után lehet adni a szálkaveszély miatt, valamint mert allergizálhat. A halas üveges bébiételek szálkamentes filézett vadlazacból vagy tengeri halból készülnek, így azokra a gyártók korábbi dátumot is rá tudnak írni. Szerencsére elég bőséges a választék, a lenti listából lehet csemegézni.

Olvasd tovább →

Kis üveges bébiételek listája

hipp_banan_oszibarackkal

A hozzátáplálás elején az első gyümölcsök, zöldségek, húsok kóstoltatásához jól jöhetnek a kis kiszerelésű, azaz a 125 grammos üveges bébiételek. A választék egyre nagyobb, mind íz világban, mind árakban. Megpróbáltam összeszedni a piacon jelenleg elérhetőket, kitérve az összetevőkre és a … Olvasd tovább →