KezdőlapBlogHalas kérdés
fish

Sok édesanya teszi fel a kérdést, hogy mikortól adhat halat a babájának? Tibay Rózsa gyermek-dietetikus véleménye alapján 1 éves kor után lehet adni a szálkaveszély miatt, valamint mert allergizálhat. A halas üveges bébiételek szálkamentes filézett vadlazacból vagy tengeri halból készülnek, így azokra a gyártók korábbi dátumot is rá tudnak írni. Amennyiben nincs allergia hajlam, akkor Tibay Rózsa szerint már 10 hónapos kortól is be lehet vezetni a halat üveges bébiétel formájában, de azért itt is érdemes óvatosnak lenni. Figyeljünk a többi összetevőre is, mert van amelyik üveges bébiétel glutént tartalmaz és van, amelyik tejszármazékot. Szerencsére elég bőséges a választék, a lenti listából lehet csemegézni (sorrend az üvegre ráírt hónap alapján). A sárgával jelöltek glutén és tejszármazék mentesek.

4 hós

 

5 hós

 

6 hós

Kecskemeti_Paradicsompure_burgonyaval_es_hallal_1

 

8 hós

 

10 hós

  • Hipp_tagliatelle_tengeri_hallal_es_brokkolival_1Hipp Tészta tengeri hallal és brokkolival: ivóvíz, Főtt tészta (durumbúza) 23%, Tengeri hal 12%, Sárgarépa, Főtt rizs, Brokkoli 5%, Tejszín 3%, Vöröshagyma, Repceolaj 1,7%, Citromlé citromlé-sűrítményből, Jódozott só

 

11 hós

 

12 hós

  • Hipp Paradicsomos tészta tengeri hallal: Főtt tészta (durumbúzából) 23%, Ivóvíz, Paradicsom 15%, Tengeri hal 12%, Sárgarépa, Főtt rizs, Tejszín, Póréhagyma, Zeller, Hagyma, Repceolaj 1,4%, Citromlé, Jódozott só
  • dm_zoldseges_rizs_lazaccal_1DM zöldséges rizs lazaccal: 35% sárgarépa, víz, 24% főtt teljes értékű rizs, 8% lazac, 8% borsó, 2% vöröshagyma, 1% repceolaj, kapor
  • HIPP Tejszínes zöldségek és lepényhal (Müller): zöldségek 53% (burgonya 22%, sárgarépa, paradicsom, karalábé, zeller, hagyma), víz, lepényhal 10,8%, főtt rizs, tejszín 3%, repceolaj 1,6%, keményítő, fűszerek, citromlé citromsűrítményből, jódozott konyhasó

 

 

Ha tetszett a cikk és szeretnél eligazodni az üveges bébiételek világában, akkor iratkozz fel a hírlevélre és tiéd lehet 3 ingyenes tanulmány.


Hozzászólások

Halas kérdés — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás