Hőkezeléses tartósítás
Gyakran felmerülnek ezek a kérdések a bébiételekkel kapcsolatban: Van tartósítószer a bébiételekben? Mivel tartósítják a bébiételeket? Mitől állnak el több hónapig a bébiételek?
A törvényi előírások értelmében a gyártók nem tehetnek tartósítószert a csecsemők és kisgyerekek számára készült bébiételekbe. Ezért hőkezeléses eljárással tartósítanak, ami által elpusztítanak minden baktériumot; továbbá vákuumtechnológiával légmentesen lezárják a bébiételeket, így akadályozzák meg, hogy bejussanak újabb baktériumok, amitől megromolhatna. Amikor kinyitunk egy bébiételt, akkor hallani is lehet a pukkanást. A gyártók figyelmeztetnek is, hogy ha benyomható a fedél közepe, akkor a terméket ne vedd meg, mert a vákuumzárás megsérült.
A hőkezeléses tartósításról további részletek hamarosan…
Hozzászólások
Hőkezeléses tartósítás — Nincs hozzászólás