KezdőlapBlogHőkezeléses tartósítás

Gyakran felmerülnek ezek a kérdések a bébiételekkel kapcsolatban: Van tartósítószer a bébiételekben? Mivel tartósítják a bébiételeket? Mitől állnak el több hónapig a bébiételek?

A törvényi előírások értelmében a gyártók nem tehetnek tartósítószert a csecsemők és kisgyerekek számára készült bébiételekbe. Ezért hőkezeléses eljárással tartósítanak, ami által elpusztítanak minden baktériumot; továbbá vákuumtechnológiával légmentesen lezárják a bébiételeket, így akadályozzák meg, hogy bejussanak újabb baktériumok, amitől megromolhatna. Amikor kinyitunk egy bébiételt, akkor hallani is lehet a pukkanást. A gyártók figyelmeztetnek is, hogy ha benyomható a fedél közepe, akkor a terméket ne vedd meg, mert a vákuumzárás megsérült.

A hőkezeléses tartósításról további részletek hamarosan…


Hozzászólások

Hőkezeléses tartósítás — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás